Pratite nas na društvenim mrežama

“Mortal Engines” stiže u kina 13. decembra

FILM

“Mortal Engines” stiže u kina 13. decembra

Mortal Engines novi je projekat Petera Jacksona nakon Hobita i Gospodara prstenova u koji je uključen kao producent i koscenarista, a koji je ujedno i režijski debi Christiana Riversa, Jacksonovog dugogodišnjeg saradnika.

Mortal Engines je prva od četiri knjige u serijalu, a priča, smještena u postapokaliptičan svijet, donosi novu uznemirujuću viziju budućnosti na Zemlji gdje gradovi funkcioniraju uz pomoć golemih strojeva i kotača te se bore oko oskudnih sredstava za preživljavanje. To je svijet Mortal Enginesa i priče o tome kako su se dva neočekivana junaka spojila i promijenila tok budućnosti.

“Hiljade godina nakon što civilizaciju uništi kataklizmični događaj, čovječanstvo se prilagodilo i stvorilo novi način života. Gigantski pokretni gradovi tumaraju Zemljom, nemilosrdno loveći manje gradove. Tom Natsworthy, koji dolazi iz nižih slojeva velikog grada Londona, nađe se u borbi za vlastiti opstanak kada se slučajno susretne sa opasnom Hester Shaw. Dvije suprotnosti, čiji se putevi nisu nikada trebali susresti, sklope neočekivani savez koji će promijeniti tok budućnosti”, navodi se u opisu filma.

Glavne uloge u filmu tumače Hugo Weaving (The Lord of Rings, The Hobbit trilogija), Hera Hilmar (Da Vinci’s Demons), Robbie Sheehan (Fortitude, Geostorm), Jihae (Mars), Ronan Raftery (Fantastic Beasts and Where to Find Them), Leila George (Mother, May I Sleep With Danger?), Patrick Malahide (Game of Thrones) i Stephen Lang (Avatar).

Mortal Engines u bh. kina stiže 13. decembra.

 

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike FILM

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH