Pratite nas na društvenim mrežama

Međunarodni festival queer fima Merlinka u Sarajevu

FILM

Međunarodni festival queer fima Merlinka u Sarajevu

Sarajevski otvoreni centar sedmi put u Sarajevu organizuje Međunarodni festival queer filma Merlinka u Sarajevu pod sloganom Lezbejka sam, neka sam koji će se održati u periodu od 7. do 9. februara 2019. godine.

Ovogodišnja Merlinka u svom atraktivnom sadržaju nudi nagrađivane filmove, razgovor o tome kako scenska umjetnost uprizoruje queer teme i likove, predstavljanje lezbejskog zbornika o sestrinstvu i jedinstvu, radionice za mlade profesionalce/ke filma i pozorišta, te muzički sadržaj uz bend i didžejice i didžeja iz BiH, Crne Gore i Srbije, te jedinstveni drag show pet beogradskih kraljica.

Ovogodišnji festival se održava na dvije lokacije – kino Meeting point i Jazz & night club Monument. Svečano otvaranje, 7.2. će se održati u kinu Meeting Point gdje će za dane festivala biti prikazana tri dugometražna i šest kratkometražnih filmova čija ekranizacija govori o fascinantim i istinim pričama LGBTI osoba i izazova s kojima su se susretali.

Sve informacije u vezi programa festivala možete pratiti na web stranici soc.ba, na Facebook stranici Sarajevski otvoreni centar, te na Facebook događaju Merlinka u Sarajevu 2019 – Lezbejka sam, neka sam.

Ulaz na sav sadržaj festivala je slobodan i festival je otvoren za sve osobe koje solidarno žele da doprinesu borbi za prava LGBTI osoba.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike FILM

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH