Pratite nas na društvenim mrežama

Mary May – Novo kantautorsko osvježenje

MUZIKA

Mary May – Novo kantautorsko osvježenje

Mary May, zagrebačka kantautorica koja pjeva na engleskom jeziku, objavom prvog singla “Softest Tune” već je dobila pozornost cijenjenih muzičkih kritičara koji je proglašavaju kantautorskim dijamantom u Hrvatskoj.

Mary May svoj stil opisuje kao folk americanu. Prije dvije godine prijatelju je pokazala materijal koji je nastao u kratkom, ali emocionalno intenzivnom razdoblju i time je započela njihova suradnja čiji je rezultat debitantski album na kojem se nalazi dvanaest pjesama. Javnosti se odlučila predstaviti singlom “Softest Tune” „jer je s njom sve i započelo“.

Onda su se počeli nizati drugi singlovi i decentni video uratci, u junu „Somewhere Else“ i „Let Me Work“ koji su bili potpuna suprotnost „Softest Tune“ i dokazivali kreativni raspon budućeg prvijenca, te prije par sedmica „A Lot“ koja odiše stavom Chrissie Hynde i izvedbom podsjeća na Dusty Springfield. Nedugo potom slijedilo je objavljivanje albuma „Things You Can`t Put Your Finger On“ na YouTube kanalu Mary May, za preslušavanje, dok ga se može i skinuti na www.marymaymusic.com.

Muziku je uvijek smatrala dijelom vlastitog identiteta, pa tako i muzikom koju stvara odaje ono najintimnije i najvrjednije, ono što se ne govori svakom, no što kroz ovu formu postaje dostupno svakom zainteresiranom uhu. Pjeva o ljubavi, izgubljenoj i ponovno pronađenoj, ali i o izlasku iz zone komfora te otkrivanju sebe i svoje životne svrhe.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike MUZIKA

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH