Pratite nas na društvenim mrežama

Margot Robbie ponovo kao Harley Quinn u filmu ‘Birds Of Prey’

FILM

Margot Robbie ponovo kao Harley Quinn u filmu ‘Birds Of Prey’

Birds of Prey režira Cathy Yan (Dead Pigs), a scenarij potpisuje Christina Hodson (Bumblebee). Radnja se odvija oko grupe heroina i negativki DC svemira, a glavna zvijezda je Margot Robbie kao famozna Harley Quinn koju smo već imali prilike gledati u filmu Suicide Squad.

U opisu filma stoji: “Nakon što se razišla s Jokerom, Harley Quinn i tri superheroine – Black Canary, Huntress i Renee Montoya se okupljaju kako bi spasile mladu Cassandru Cain od zlog vođe kriminalnog podzemlja…”

Harley Quinn predvodit će svoj tim/bandu koje čine: Black Canary, Huntress, Renee Montoya i mlada Cassandra Cain. Mary Elizabeth Winstead tumači lik Huntress, Jurnee Smollett-Bell je Black Canary, Rosie Perez je Renee Montoya, a nedavno se glumačkoj ekipi pridružila i Ella Jay Basco (Veep, Teachers) kao Cassandra Cain.

Glavni negativac filma je mafijaški šef Black Mask kojem će ovo biti debi na velikom platnu. Black Mask je fanovima stripa poznat kao jedan od Batmanovih najvećih neprijatelja, te kao poremećeni mafijaš Gothama. Lik Black Mask su stvorili Doug Moench i Tom Mandrake. U filmu će ga tumačiti Ewan McGregor. Drugog negativca, odnosno Victora Zsasza igrat će Chris Messina.

Birds of Prey bi u kina trebao stići 07. fenruara 2020. godine.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike FILM

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH