Pratite nas na društvenim mrežama

“MAKE IT ISO!” – Serija izometričkih ilustracija zasnovana na filmovima i TV serijama

Kultura

“MAKE IT ISO!” – Serija izometričkih ilustracija zasnovana na filmovima i TV serijama

Strast prema bioskopima i TV emisijama, u kombinaciji sa scenografijom i arhitekturom, navela je italijanskog arhitektu Riccarda Masieroa da se igra sa različitim prostorima i dimenzijama elemenata kako bi stvorio “MAKE IT ISO!”, seriju crteža, portretirajući poznate filmove i TV serije kao što su Breaking Bad, Twin Peaks, Harry Potter, Star Wars, The Shining, UP i druge na arhitektonski način.

Ove ilustracije predstavljaju  kultne scene televizije i filma kroz metodu izometričke ilustracije, dajući ukupnu sliku o konstrukciji scene, te pružaju drugačiji pogled gledaocu.

27-godišnji umjetnik i arhitekt uzima inspiraciju iz svega što ga okružuje. “Volim da posmatram, prerađujem i ponovo stvaram sve što doživljavam sa drugačije tačke gledišta; godine studija na univerzitetu pružile su mi alate i softver koji koristim za grafički prikaz, iz tog razloga, izbor da koristim trodimenzionalnost izometrijskog dizajna bila je prirodna za mene”, objašnjava Masiero.

“Namjera je da se istraže prostori bioskopa kroz alate koje sam stekao tokom vremena, fascinira me da shvatim kako su neke kultne scene dizajnirane i izgrađene od faze koncepta.”MAKE IT ISO!”mi omogućava da stalno proučavam prostore, postoje beskrajne mogućnosti za reprodukciju i iznad svega, omogućava mi da ponovo proživim trenutke svojih omiljenih filmova.”

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Kultura

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH