Pratite nas na društvenim mrežama

Lana Del Rey svojim novim albumom osvježila kraj ljeta

MUZIKA

Lana Del Rey svojim novim albumom osvježila kraj ljeta

Ljeto na izmaku svoje je mjesto prepustilo vjesniku jeseni – novom studijskom albumu popularne Lane Del Rey. Novo izdanje uticajne američke muzičarke nosi naziv “Norman Fucking Rockwell!” te je objavljeno dvije godine nakon njezina posljednjeg albuma „Lust For Life“, nominiranog za nagradu Grammy. Na albumu „Norman Fucking Rockwell!“ našlo se 14 pjesama, koje je uz Lanu producirao Jack Antonoff (Taylor Swift, Lorde, St. Vincent). Do suradnje tih talentiranih muzičara došlo je sasvim neplanirano: “Spletom okolnosti našli smo se u prilici da zajedno stvaramo muziku te smo u samo 40 minuta napisali pjesmu ‘Love Song‘. Tada sam shvatila koliko je talentiran, a nakon što me osvojio načinom na koji je snimanjem mojeg vokala uspio dočarati određene emocije, pomislila sam da bismo morali zajedno snimiti album“, objasnila je Lana za New York Times.

Muzičarka je krajem prethodne godine na društvenim mrežama obožavateljima najavila vijest o snimanju novog materijala te objavu singla „Mariners Apartment Complex“, prvog u nizu novih pjesama koje je predstavila prije objave albuma „Norman Fucking Rockwell!“.

Na novi album “Norman Fucking Rockwell!” Lana Del Rey je ponovno smjestila vlastita razmišljanja o sebi, ljubavi, odnosima, ljudima i događanjima oko sebe. Sve je upakirala u melanholičnu rijeku osjećaja koja zvuči kao da je nastala u njezinoj sobi, uz klavir ili gitaru, te je odmah snimljena i stavljena na CD. Album je dosta dug za pojam popa i traje 67 minuta, pjesme su relativno građene oko tri akorda i većinom uz pratnju klavira, gudačkih instrumenata i akustične gitare, iako je kod nje sve to i dalje ispunjeno određenom mistikom. Dosta ogoljeno, osobno, romantično i zavodljivo.

Možda je ovo i njezino najkreativnije razdoblje jer je navodno već za sljedeću godinu najavljen novi album koji bi se trebao zvati “White Hot Forever”. Izgleda da Lana ima poseban tretman u Polydoru kao i neke druge velike muzičke zvijezde pa možemo u budućnosti očekivati i nenadani izlazak nove muzike.

Popis pjesama:

Norman Fucking Rockwell
Marines Apartment Complex
Venice Bitch
Fuck It I Love You
Doin’ Time
Love Song
Cinnamon Girl
How to Disappear
California
The Next Best American Record
The Greatest
Bartender
Happiness Is a Butterfly
Hope Is a Dangerous Thing for a Woman like Me to Have – but I Have It

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike MUZIKA

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH