Pratite nas na društvenim mrežama

Kultni album Boba Dylana ‘Blood on the Tracks’ postaje film

FILM

Kultni album Boba Dylana ‘Blood on the Tracks’ postaje film

Klasični Dlyanov album, “Blood on the Tracks”, redatelj Luca Guadagnino (“Call Me By Your Name”, “Suspiria”, “A Bigger Splash”) trebao bi pretvoriti u svoj novi film.

U nedavnom razgovoru za New Yorker, redatelj je otkrio da radi na “filmskoj prilagodbi” legendarnog Dylanovog albuma, iskreno jednim od najvećih u njegovoj bogatoj karijeri. Adaptaciju muzičkog albuma na filmsko platno trebao bi napisati Richard LaGravenese, autor čitave serije velikih filmskih uspješnica, od “The Fisher Kinga”, Terrya Gilliama iz 1991. do “Mostova okruga Madison”, “P.S. I Love You” itd.

Scenarij bi trebao obuhvatiti period jedne ljubavne priče, od više različitih godina, tokom 70-ih i to je otprilike to što se zna o projektu.

Inače, vijesti o filmskoj adaptaciji albuma poklapaju se i sa novim izdanjem box-seta “Blood On The Tracks”. Box-set će izaći pod nazivom “More Blood, More Tracks”, sadržavati će, između ostaloga, i sve preživjele snimke sa Dylanovog snimanja albuma. Izdanje će biti objavljeno 2. novembra ove godine.

Guadagnino je, s druge strane, tek kompletirao rad na remakeu kultnog horora Darija Argenta, “Suspiria”. Film će u kino premijeru 16.novembra, a kompletan soundtrack potpisuje Radioheadov Thom Yorke.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike FILM

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH