Pratite nas na društvenim mrežama

Keanu Reeves se vraća kao Neo u Matrixu 4

Magazin

Keanu Reeves se vraća kao Neo u Matrixu 4

Pripremite se za ponovni ulazak u Matrix.

Lana Wachowski treba da napiše i režira četvrti film u svijetu Matrixa, a Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss repriziraju svoje uloge kao Neo i Trinity.

Warner Bros. Pictures i Village Roadshow Pictures će producirati i globalno distribuirati film.

Pojedinosti o zapletima trenutno su nepoznate, kao i to kako će se riješiti problem s ulogom Morpheusa, koju je u početku igrao Laurence Fishburne. Neki izvori kažu da bi uloga mogla biti preinačena za mlađu ulogu.

Prošlo je dvadeset godina od kako je Matrix prikazan u SAD-u 31. marta 1999. To je film koga se svi sjećaju – čak i ako ga nisu vidjeli. Matrix je prikupio 463 miliona dolara prodaje karata širom svijeta i pokrenuo franšizu, koja je uključivala video igre, animirani film i još dva filma.

Tri prethodna filma – „The Matrix“, „Matrix Reloaded“ i „The Matrix Revolutions“ – zajedno su zaradili više od 1,6 milijardi dolara na globalnoj blagajni. Sva tri filma napisale su i režirale Lana i njena sestra Lilly, a glumili su Reeves i Moss.

“Mnoge ideje koje smo Lilly i ja istraživale prije 20 godina o našoj stvarnosti su sada još relevantnije. Jako sam sretna što imam ove likove u životu i zahvalna sam na još jednoj prilici da radim sa svojim sjajnim prijateljima”, izjavila je Wachowski.

Pored Lane Wachowski, na scenariju su radili i Aleksandar Hemon, utjecajni bh. pisac s adresom stanovanja u Chicagu, te David Mitchell.

Izvori kažu kako će produkcija filma početi krajem 2020. godine.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Magazin

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH