Pratite nas na društvenim mrežama

‘Južni vetar’ najgledaniji film u regiji

FILM

‘Južni vetar’ najgledaniji film u regiji

Više od 550.000 gledatelja u regiji, te gotovo 600.000 gledatelja u svijetu u prvih mjesec dana kino distribucije filma ‘Južni vetar’ prilično je dobra preporuka za novo srpsko dugometražno igrano ostvarenje koje na IMDB-u ima visoku ocjenu 8,8 i koje nezaustavljivo puni kino blagajne. Riječ je ujedno u filmu u kojem je svoju posljednju ulogu odigrao pokojni Nebojša Glogovac.

Radi se o najnovijem srpskom filmu redatelja Miloša Avramovića napisanog po scenariju Petra Mihajlovića i Miloša Avramovića s fantastičnom glumačkom postavom. Već sada se špekulira da će „Južni vetar” postati najgledaniji film u regiji jer već dugo niti jedan film s ovih prostora nije izazvao toliku pažnju i euforiju. Film je premijerno prikazan 25. augusta 2018. godine na Filmskim susretima u Nišu gdje je osvojio čak četiri nagrade i već tada se ljestvica očekivanja visoko postavila. Sasvim opravdano.

Film „Južni vetar” postao je svojevrsni fenomen. Razlog tome je akcijska radnja, koja je na razini mnogih svjetskih ostvarenja, te odlična glumačka postava. Glavne uloge tumače Miloš Biković, koji uživa ogromnu popularnost pogotovo kod mlađe publike, i Dragan Bjelogrlić, zatim sve popularnija Jovana Stojiljković, te Miodrag Radonjić.

Jednu od glavnih uloga u filmu tumači i prerano preminuli Nebojša Glogovac kojemu je ovo na žalost posljednja filmska uloga. Glogovac je uvijek u svojim ulogama pomicao granice a nište manje nije napravio i u svojoj ulozi Goluba – pripadnika narko kartela, čovjeka koji ne preza ni pred čim kako bi odradio “posao” i koji je u bliskoj suradnji s policijom duboko zagrlizlom u kriminal.

Radnja filma smještena je u današnji Beograd, gdje glavni lik Petar Maraš (Miloš Biković), mladi pripadnik automobilske mafije koju predvodi opasni Car (Dragan Bjelogrlić), jednog dana ukrade auto koji ni slučajno nije smio ukrasti, jer pripadaju ozloglašenom Golubu (Nebojša Glogovac) vođi mafije koji radi za šefa policije.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike FILM

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH