Pratite nas na društvenim mrežama

“Jutro će promeniti sve“ – Serija koja se bavi generacijskim temama

SERIJE

“Jutro će promeniti sve“ – Serija koja se bavi generacijskim temama

Nova televizijska serija „Jutro će promeniti sve“, po mnogo čemu se razlikuje od domaćih igranih serija viđenih u posljednje vreme. Publika će imati priliku da prati sudbine mladih ljudi i njihove suštinske životne probleme … Priča izbjegava „klišee“ koje nosi bavljenje generacijskim temama, i odlikuje se specifičnom emotivnošću i sofisticiranim humorom.

Kroz borbu sa životnim izazovima jedne generacije, serija pokušava i da dočara duh Beograda danas: govori o onima koji žive u njemu, onima koji iz njega odlaze, ali i onima koji mu se ponovo vraćaju.

Tokom 40 epizoda serija prati život četvoro tridesetogodišnjaka kroz period od godinu dana. Kada se Filip, “dečko koji obećava”, stipendista prestižnog američkog univerziteta, vrati u Beograd, ispostaviće se da njegova naizgled kratka posjeta, traje mnogo duže nego što je planirano … Filipov povratak okupiće njegove dugogodišnje prijatelje, Ljubu, Anđelu i Aleksandru.

Veći dio muzičke podloge čini autorska muzika domaćih bendova čime se evocira atmosfera i duh vremena. Za snimanje serije angažovano je više od 200 glumaca, i korišteno oko 300 lokacija na teritoriji Beograda.

“Jutro će promeniti sve” prva je dramska serija ikada na ovim prostorima koja je prije svoje televizijske, imala premijeru prve epizode na YouTube kanalu.

Riječ urednika serije:

„…Serija se bavi jednom generacijom, ali, srećom, ne na uzak i površan način. Tema je mnogo šira. Tu su drugarstvo i ljubav u opštem smislu, a pre svega nostalgija zbog mladosti koja se iskrada. Ovo su motivi koji se tiču svakog pojedinca, bez obzira na godine života. Svi znaju da prepoznaju drugarstvo i pozitivan „patos” vezan uz njega, kao i ljubav, a naročito nostalgiju, kao je sastavni deo ljudskog bića, već i zato što smo svi jednom bili deca… Zanimljivo je i korišćenje literarnih iskustava da je „antijunak” zapravo uvek privlačniji od „junaka”. Počev od Filipa koji startuje kao upravo osvešćeni totalni „luzer”, preko Ljube, Saše, pa i Anđele kako radnja odmiče, mi imamo posla sa simpatičnim antijunacima, likovima koji razbijaju uvrežene šeme o „uspehu” po svaku cenu i banalnostima koju takvi prosedei nose. Nasuprot tome, imamo individuaciju pojedinca i jedan blagi, svakom prepoznatljiv sentiment međuljudskog prožimanja…”

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike SERIJE

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH