Pratite nas na društvenim mrežama

Izložba radova “Woods” tuzlanskog umjetnika Darka Jovičića

Kultura

Izložba radova “Woods” tuzlanskog umjetnika Darka Jovičića

Udruženje za promociju minijature TOLDart organizira još jednu izložbu veoma interesantnih radova. Riječ je o izložbi autora Darka Jovičića iz Tuzle naziva “Woods”.

Darko Jovičić diplomirani je grafički dizajner. Rođen je u Tuzli gdje završava osnovnu i srednju školu. 2006. godine počinje se kao slobodni umjetnik baviti uličnom umjetnošću. Ubrzo svoj talent i zanimanje proširuje i u oblast slikarstva. Također je dio bosanskohercegovačkog dvojca TJT, brenda čije unikatne torbe privlače sve više pažnje.

Prikazana djela Darka Jovičića su inspirirana prirodnim okruženjem. Čest boravak u šumi, njen ritam i tekstura navodi na stvaranje djela i biva inspiracija i predstavljanje vlastitog viđenja prirode i veze između nje i čovjeka. Skupina djela nazvana “woods” odraz su čovjeka i prirode kao cjeline, koja također govori o povezanosti i poruci koju šalju jedno drugom. Svježina i ljubav kao tjeskoba i bol nalazi se istovremeno u koloritu svakog djela ponaosobno, kroz koji umjetnik šalje poruku shvatanja i osjećaja realnosti u kojoj se nalazimo.

Izložba “Woods” će se održati u subotu, 24.11.2018. godine u 20:00h, u galeriji TOLDart. Galerija se nalazi na adresi Turalibegova 22, odnosno u TC “Pasaž” na Korzu.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Kultura

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH