Pratite nas na društvenim mrežama

Izašao je zvanični trailer za “High Life”

FILM

Izašao je zvanični trailer za “High Life”

Claire Denis snima filmove već više od tri decenije, a mnogi smatraju da je njen najnoviji film “High Life” njeno najambicioznije filmsko ostvarenje. Scenarij za film potpisuju Denis, Jean-Pol Fargeau, Nick Laird i Zadie Smith.

U filmu ” High Life ” Denis stavlja svoj jedinstveni pečat na svemirski film, kao što su u prošlosti radili Stanley Kubrick, Christopher Nolan, Damian Chazelle i mnogi drugi slavni autori.

High Life prati priču o grupi kriminalaca kojima je obećana sloboda u zamjenu odlaska u svemir gdje bi u blizini crne rupe istraživali mogućnosti alternativne energije. No čini se da je ponuda ipak predobra da bi bila istinita, i u toku putovanja razotkrit će se testiranja koja se vrše na kriminalcima. Misiju nadgleda doktor (Juliette Binoche) koji koristi zatvorenike za svoje misteriozne svrhe.

“High Life” ponovo ujedinjuje Denise sa Juliette Binoche nakon prošlogodišnje romantične komedije-drame “Let the Sunshine In”. Pored Juliette Binoche u filmu glume i Robert Pattinson (The Twilight Saga), Mia Goth (A Cure for Wellness, The Survivalist), André Benjamin (Jimi: All is by My Side, American Crime), Lars Eidinger (Clouds of Sils Maria, Personal Shopper), Agata Buzek (Redemption, The Reverse), Ewan Mitchell (The Last Kingdom, The Halcyon), Jessie Ross (The Frankenstein Chronicles) i Claire Tran (Valerian and the City of a Thousand Planets, Lucy).

High Life je premijeru doživio na Toronto Film Festivalu, a zatim je prikazan i na New York Film Festivalu. A24 će distribuirati film u američkim kinima, a premijera kreće od 12. aprila.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike FILM

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH