Pratite nas na društvenim mrežama

Izašao je novi trailer za Disneyev film “Aladdin”

FILM

Izašao je novi trailer za Disneyev film “Aladdin”

Tokom sinoćnje dodjele muzičkih nagrada Grammy prvi je put prikazan trailer za Disneyev film Aladdin. Crtani film iz 1992. godine dobio je tako novu, filmsku verziju. Ulogu duha iz čarobne svjetiljke, kojeg je u crtanoj verziji sinkronizirao neponovljivi komičar Robin Williams, u filmskoj verziji glumit će Will Smith.

Redatelj je o Duhu izjavio sljedeće: “Sviđa mi se činjenica da naš Duh ima ego, da je pomalo tašt, iznimno mu je bitno kako je prezentiran, jer to što radi zapravo radi jako dugo.”

Aladdin je šarmantni uličar koji upoznaje hrabru i odlučnu princezu Jasmin, a nešto kasnije i Duha iz svjetiljke, koji bi mogao biti ključan za njihovu budućnost. Njegova će im magična pomoć trebati s obzirom na to da zli, moćni čarobnjak Jafar želi ugrabiti svu moć za sebe.

Film režira Guy Ritchie, a glavne uloge tumače Mena Massoud kao Aladdin, Naomi Scott kao Jasmin, Will Smith kao Duh, Marwan Kenzari kao Jafar, Navid Negahbanas kao Sultan, Nasim Pedrad kao sluškinja od Jasmine, Billy Magnussen kao potencijalni udvarač princeze i Numan Acar kao Jafarova desna ruka.

Aladdin u kina stiže 24. maja 2019. godine.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike FILM

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH