Pratite nas na društvenim mrežama

Ischariotzcky objavili novi spot za pjesmu “So Long”

MUZIKA

Ischariotzcky objavili novi spot za pjesmu “So Long”

Fantastični bend Ischariotzcky, u saradnji sa Lovely Quinces, objavili su spot za pjesmu “So Long” koja se nalazi na njihovom albumu prvijencu Recovery. Spot je nastao u predivnim prostorijama Franjevačkog samostana Makarska, a kako bend kaže poruku iz ovog spota će svako naći na svoj način.

Album prvijenac breljanskog benda Ischariotzcky, oformljenog od strane Joška Klarića, nastao je istraživanjem mogućnosti tehnologije / produkcije nakon raspada njegovog matičnog benda Pešes. Gotovo tri godine trajao je proces stvaranja novog muzičkog ukusa, mješajući elektroniku i tradicionalni pristup muzici. Stvorene pjesme zbir su puteva ka ozdravljenju i zato nosi naziv Recovery. Put patosa u međuljudskim odnosima.

Grupa Ischariotzcky osnovana je u Brelima 2015. godine. Nakon izdavanja albuma sa svojim bivšim bendom Pešes, Joško Klarić počinje učiti muzičku produkciju i raditi muziku u svom kućnom studiju. Prve pjesme bile su namjenjene projektu Sound and Vision u saradnji s ilustratoricom Teom Jurišić, ali kako projekt nije nikada dovršen, objavio je pjesmu Gauge kao singl na soundcloudu. U drugoj polovici 2016. godine grupi se pridužuju Jure Brekalo na bubnjevima, Petra Klarić kao dodatni vokal i Jakov Puharić na gitari, što označava početak rada benda. U februaru 2017. Ischariotzcky je odabran među 471 izvođača iz regije da nastupi na Demo Festu u Banjoj Luci, što je ujedno i prvi službeni nastup benda. Nakon objave o svirci, bendu se pridružuju i Petra Šošić (klavijature, vokal), Ivan Srzić (bass) i Borna Augustinović (udaraljke). Njihov drugi nastup bio je na Šakan Festivalu, a kada su počele pripreme za tu svirku Adam Gvozdenović (truba) i Tea Bašković (trombon) pridružuju se kao brass sekcija na dvije pjesme.

Krajem 2017. Ischariotzcky su predstavili Perfect Sky, njihov prvi službeni singl, nakon kojeg je usljedio Nothing At All te naposlijetku puni album Recovery s ukupno 11 pjesama.

 

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike MUZIKA

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH