Pratite nas na društvenim mrežama

‘Hungry Ghosts’ Anthonyja Bourdaina će postati animirana serija

Kultura

‘Hungry Ghosts’ Anthonyja Bourdaina će postati animirana serija

Kada je Anthony Bourdainov Hungry Ghosts, grafički roman napravljen u saradnji sa Joel Rose, objavljen posthumno u oktobru prošle godine, otkrio je do tada neviđenu stranu ikone hrane i putovanja kroz svoj iskrivljeni svijet čudovišta i užas u vezi s hranom. Od večere koja poziva demone, do bogatog čovjeka opsjednutog konzumiranjem konja, autorov posljednji književni rad bio je divan i prepun priča koje nas progone, ostavljajući neke čitaoce u želji za više. Dobre vijesti za sve te čitaoce i za fanove horora, hrane i Bourdaina: Serija Hungry Ghosts je sada u razvoju, a iza serije će stojati Sony Pictures Animation.

Prema Deadlineu, možemo očekivati ​​niz priča o duhovima koje su “zastrašujuće, urnebesne, uvrnute i kulinarski inspirisane”. U istom duhu kao i nedavne animirane antologije kao što je Netflixova tech-fokusirana serija horora Love, Death & Robots, serija  Hungry Ghosts će imati epizode koje “se kreću u tonu” i “izgledaju potpuno drugačije od prethodnih”, u zavisnosti od toga šta najbolje odgovara svakoj priči.

Bourdainova historija sa stripovima datira dalje nego što mislite. Godine 2012. Bourdain je sarađivao s Rose na grafičkom romanu Get Jiro!, koji se odvija u distopijskoj budućnosti gdje vlada majstor kuhara. Uslijedio je nastavak, Get Jiro: Blood and Sushi. Četiri izdanja Hungry Ghosts objavljena su 2018. godine, sa posjednjim izdanjem mjesec dana prije Bourdainove smrti .

Još uvijek se ne zna tačan datum izlaska serije, ali kad god da to bude, svijet će nesumnjivo biti oduševljen putovanjem u svijet koji je Bourdain spremio.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Kultura

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH