Pratite nas na društvenim mrežama

Historija najprodavanijih albuma od 1969. do 2019.

Magazin

Historija najprodavanijih albuma od 1969. do 2019.

Koju god listu najprodavanijih albuma uzeli, koje god kultne albume razmatrali, svi ti albumi ipak nisu svake godine bili jednako popularni. Zato je zanimljivo dobiti okviran uvid u svaku godinu, kako bi se dobio dojam o razvoju trendova.

YouTube kanal “Data Is Beautiful” objavio je aminirani film živahnosti prvih 10 mjesta najprodavanijih albuma i umjetnika gledano hronološki u posljednjih 50 godina.

Kako navode iz The Open Reel To Reel podaci u animiranom filmu korišteni su iz službenih izvora agencija RIAA i IFPI, te izvješća diskografskih kompanija. Brojke su prodanih nosača zvuka odnose se na cijeli svijet i ugođene su na godišnji prosjek.

Noviji podaci uključuju i digitalnu prodaju po podacima online prodajnih i streaming servisa. Vjerojatno su mnogi dojma kako je stanje prije 2000. godine bilo puno predvidljivije. Danas smo svjedoci vremena u kojem su do vrha dogurali K-pop zvijezde BTS i Luis Fonsi, ali raznolikost i nepredvidljivost je ipak čar (nekima propast) modernog doba, zar ne?

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Magazin

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH