Pratite nas na društvenim mrežama

Hibrid, etc. i Sara Renar predstavili spot za pjesmu “Na pola puta”

MUZIKA

Hibrid, etc. i Sara Renar predstavili spot za pjesmu “Na pola puta”

Sa novim singlom, Hibrid, etc. nastavljaju sa muzičkim eksperimentisanjem, objedinjujući ražličite žanrove i utjecaje u njima jedinstven zvuk. Ovaj put im je u tome pomogla i hrvatska kantautorica Sara Renar. Pjesmom Na pola puta najavljen je i istoimeni album koji izlazi 3. marta 2020., na kojem će se naći 11 pjesama uz 12 gostiju, a pre-order albuma je dostupan na linku.

Sara Renar hrvatska je kantautorica i pjevačica. Njezin muzički izričaj je alternativan i eksperimentalan uz primjese indie i pop muzike i malo elektronike. Svojim live nastupom je prepoznata kao nešto novo na regionalnoj sceni te je u posljednjih nekoliko godina imala priliku da gostuje po cijelom Balkanu, kao i nekim Evropskim gradovima. Dobitnica je mnogih prestižnih nagrada, poput Porin (najbolji album najbolji novi izvođač, najbolja ženska izvedba), Hrvatski Radio (album godine), IMPALA European album of the year nomination.

Produkciju pjesme Na pola puta potpisuje Dino Aganović, vokal i tekst Sara Renar, gitaru Adnan Salihović, a back vokal Edin Baljić. Pjesma je snimana u Studio Podmornica i Studio Old Miklefield.

Video spot je realizovan u saradnji Platforme i digitalnog labela Podmornica. Režiju, kameru i montažu spota potpisuje Tarik Bičo, glavna uloga u video spotu je Darja Badnjević, a ostatak ekipe uključene u realizaciju spota čine Armin Ćosić (kostimografija), Ervin Golubović (asistent kamere).

Sarajevska etiketa Podmornica nakon objavljivanja svoje kompilacije pod nazivom Ispod površine, te albuma grupe KOSMO i Kviteri, pjesmom Na pola puta najavljuje i istoimeni album grupe Hibrid, etc. koji će kao što je ranije pomenuto biti objavljen 3.3.2020. Podmornica za cilj ima promociju alternativne i eksperimentalne muzike s posebnim fokusom na kreativni rad lokalnih muzičara i bendova.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike MUZIKA

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH