Pratite nas na društvenim mrežama

HBO skrio Željezne tronove širom svijeta i pozvao fanove da ih nađu

SERIJE

HBO skrio Željezne tronove širom svijeta i pozvao fanove da ih nađu

Odbrojavanje do finalne sezone Igre prijestolja (Game of Thrones), popularne HBO-ove TV serije, za brojne fanove postalo je skoro pa uznemirujuće čekanje za koje se, kako mnogi tvrde, čini da nikad neće završiti.

Igra prijestolja uz pozamašnu glumačku postavu prati nekoliko zapleta od kojih se tri priče smatraju glavnima – prva je borba za željezno prijestolje sedam kraljevina, druga je priča o posljednjim potomcima velike dinastije, koji se skrivaju od djetinjstva i sada žele vratiti tron, a treća je velika borba protiv drevnog neprijatelja i legendarnih stvorenja koja žive daleko na sjeveru. U finalnoj sezoni kako se očekuje, kulminirat će raspleti sve tri priče, a milioni fanova ne mogu dočekati kraj i odgovor na pitanje – ko će sjesti na Željezni tron?!

Kako bi dodatno zagrijali fanove pred početak finalne sezone (kod nas se prva epizoda emituje 15. aprila u 20 sati na prvom kanalu HBO-a), kreatori ove TV serije organizirali su lov na blago tako što su skrili šest Željeznih prijestolja (replika iz TV serije) na nepoznate lokacije širom svijeta.

Dali su i nekoliko tragova i putokaza gdje bi se mogli nalaziti, u videu koji traje sat vremena i daje lokacije male detalje o lokacijama.

U vrijeme pisanja, fanovi su već pronašli pet od šest prijestolja (Velika Britanija, Španija, Švedska, Brazil i Kanada), dok se za posljednjim i dalje traga.

Također su pozvali fanove i da “krvare za prijestolje”, preciznije da doniraju krv ili platelete, a kao nagradu će učestvovati u “lutriji” koja će dodijeliti karte za jednu od svjetskih premijera serije – HBO će platiti putovanje za dvoje, dvije noći u hotelu i 250 dolara da trošite.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike SERIJE

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH