Pratite nas na društvenim mrežama

HBO-ova serija Uspjeh nagrađena na festivalu Prix Italia

Magazin

HBO-ova serija Uspjeh nagrađena na festivalu Prix Italia

Na 71. izdanju Prix Italia 2019, jednom od najprestižnijih i najstarijih svjetskih festivala televizije, radija i filma, prva domaća HBO Europe serija Uspjeh dobila je posebno priznanje (Special mention) međunarodnog žirija kategorije TV Drama, među 44 nominirana naslova.

Isti žiri glavnu je nagradu dao filmu Brexit: bezobziran rat. Jedna od članica spomenutog žirija bila je i scenaristica, redateljica i urednica Hrvatske radiotelevizije, Jasmina Božinovska-Živalj. Osim toga, urednik i voditelj HRT-a Nikica Klobučar bio je član međunarodnog žirija koji je odlučivao o najboljoj radijskoj reportaži ili dokumentarcu.

Prix Italia je međunarodni festival, osnovan 1948. u Capriju, u organizaciji RAI-ja. Svake godine na festivalu je organiziran međunarodni natječaj koji dodjeljuje nagrade za radio, televizijske i multimedijske programe. Natjecanje je podijeljeno u 8 kategorija, a cijeli popis nagrađenih pronađite na ovoj poveznici.

Sve epizode serije Uspjeh dostupne su putem online video streaming usluge HBO GO. Scenarij šestodijelne serije potpisuje Marjan Alčevski, jedan od pobjednika HBO Adria First Draft natječaja, a redatelj je oskarovac Danis Tanović. Izvršni producenti serije su Steve Matthews i Johnathan Young (HBO Europe), nadzorna producentica je Emma Turner (HBO Europe), dok se producenti Ana Balentović (HBO Europe), Nebojša Taraba i Miodrag Sila (Drugi Plan).

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Magazin

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH