Pratite nas na društvenim mrežama

Haris Mujkić razvija video-igru ‘Alt Bosnia’

Tech

Haris Mujkić razvija video-igru ‘Alt Bosnia’

Bosanskohercegovački dizajner video igara, Haris Mujkić, nakon igre Blue Box The Last Spray, najavio je novi projekat.

ALT BOSNIA je 3D taktička igra na poteze u kojoj igrač prati specijalnu jedinicu SILENT VOID, sačinjenu od ljudskih ali i robot članova.
Osnovni zadatak SILENT VOID jedinice je očuvanje i održavanje mira u Bosni.  Radnja je smještena u bližu budućnost gdje je uloga Bosne na geopolitičkom ali i tehnološkom igralištu znatno izmjenjena.

Na projektu Haris radi samostalno a trenutno je igra u ranoj fazi razvoja gdje se prave prvi koraci u konceptima i programiranju. Prva verzija scenarija u svojoj tekstualnoj fazi je već završena. Za potrebe ovog projekta, iako je igra bazirana na Unity engineu, Haris je razvio vlastiti editor scena, TECTUM Editor, u kojem će raditi na logici i animiranim scenama. Jedan od glavnih ciljeva projekta je osigurati najmanje 20 sati kampanje i jedno ispolirano, zabavno iskustvo za ljubitelje taktičkih igara.

Igra će biti dostupna u 2020-toj godini, prvenstveno za PlayStation Vita konzolu a nakon toga slijedi PC (Windows), PlayStation 4 i Nintendo Switch verzije koje će od prvog dana imati opcije izabira engleskog ili bosanskog jezika.

Više informacija kao i slika iz igre će biti dostupno uskoro a neke detalje iz razvoja igre Haris objavljuje na svom Twitter profilu.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Tech

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH