Pratite nas na društvenim mrežama

Halloween od 19. oktobra u kinima

FILM

Halloween od 19. oktobra u kinima

MICHAEL IS BACK!!

Kultni serijal Halloween se vraća u svom 11. nastavku koji nastoji vratiti poznatu franšizu u sam vrh horor klasika kojem je uvijek i pripadala.

Radnja se odvija 40 godina nakon što je Michel pokušao ubiti svoju sestru Laurie Strode na noć vještica te ulogu kultne Laurie Strode reprizira poznata glumica Jamie Lee Curtis. Ulogu Michel Myers-a reprizira Nick Castle (glumac iz prvog dijela serijala).

Michel se nalazi u mentalnoj ustanovi 40 godina i samo čeka trenutak kada će ponovno napasti i staviti svoju kultnu masku dok Laurie priželjkuje priliku da ga napokon ubije.

Zanimljivost ovog nastavka je da se svi prijašnji nastavci (izuzev prvog) “brišu” te radnja se izravno nadovezuje na prvi, originalni nastavak iz 1978. godine te se time pokušava ponovno pokrenuti posrnula franšiza.

Prvi pokušaj reboota franšize je bio 2007. kada je izašao Halloween pod redateljskom palicom kontroverznog Rob Zombia te je iznjedrio i nastavak 2009. godine koji ipak nije uspio oživjeti kultnu franšizu. Nadajmo se da će drugi pokušaj biti onaj push koji je potreban franšizi, a i sam film koji je premijeru doživio na internacionalnom filmskom festivalu u Torontu dobio je pozitivne kritike.

Ostaje nam pričekati 19. listopada i vidjeti da li svjedočimo novom početku poznate horor franšize.

 

Student prava, a u slobodno vrijeme strastveni filmofil.

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike FILM

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH