Pratite nas na društvenim mrežama

“Glass” od 18. januara u kinima

FILM

“Glass” od 18. januara u kinima

Glass je nadolazeći američki horor-triler, čiji je scenarist, koproducent i režiser M. Night Shyamalan. On ovim filmom povezuje svoje ranije filmove Unbreakable iz 2000. godine i Split iz 2017. godine.

Film počinje s Davidom Dunnom (Bruce Willis), Elijahom Priceom aka. gospodinom Glassom (Samuel L. Jackson) i Kevinom Wendellom Crumbom (James McAvoy) koji su pacijenti u ludnici jer vjeruju da su oni oživljeni likovi iz stripa. Vraća se i poznati lik Casey Cooke koju glumi Anya-Taylor Joy. Riječ je o mladoj ženi koja je u filmu Split bila žrtvom Crumbove opasne ličnost. Također se vraća i Spencer Treat Clark kao sin Davida Dunna, i Charlayne Woodard kao Elijahova mama.

Nastavljajući se na kraj filma Split, Glass započinje Dunnovim progonjenjem Crumbove nadljudske ličnosti poznate kao – The Beast, dok polagano izvire prisutnost Pricea, kao orkestratora koji drži tajnu ključnu za njih oboje.

Novi lik u priči je doktorica Ellie Staple (Sarah Paulson), psihijatrica specijalizirana za deluzije. Također ćemo imati prilike upoznati i do sada neviđene likove koji žive unutar Kevina.

“Glass” na kinoplatna stiže 18. januara iduće godine.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike FILM

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH