Pratite nas na društvenim mrežama

“Gladijator” dobija nastavak!

FILM

“Gladijator” dobija nastavak!

Na radost svih fanova prvog dijela, kako prenosi Deadline stiže nam drugi dio “Gladijatora” sa Ridley Scottom na čelu projekta i Peter Craigom u ulozi scenariste.

Gostujući na Filmskom festivalu u Ostinu (South by Southwest Film Festival), reditelj filma Ridley Scott otkrio je da već neko vrijeme planira da snimi nastavak Gladijatora.

Prema ranijim pisanjima medija, Russel Crowe je, navodno, još 2009. godine angažovao legendarnog Nika Kejva da napiše scenario za nastavak filma.

Film Gladijator trijumfovao je 2001. godine na dodjeli Oskara, kada je osvojio pet pozlaćenih statua, uključujući i one za najbolji film i najboljeg glumca.

„Znam kako da ga vratim. Imao sam već razgovor na temu ‘Ali on je mrtav’ sa ljudima iz studija. Ali postoje načini na koje mogu da ga vratim“, rekao je Skot na druženju sa novinarima i filmofilima.

Priča će se fokusirati na Lusijusa, sina Lusile koju u originalu tumači Connie Nielsen. Lusijus je nećak Komodusa kog je odigrao Joaquin Phoenix, rimskog vođe kog ubije Maksimus Russel Crowe. Drugi dio će otkriti koliki je uticaj Maksimus imao na Lusijusa.

Nastavak trenutno razvija Paramount, ali originalni distributer Universal Pictures ima opcija da se pridruži finansiranju projekta.

Detalji o glumačkoj postavi nisu još uvijek poznati, ali se očekuje da će biti više informacija u narednih nekoliko nedjelja.

 

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike FILM

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH