Pratite nas na društvenim mrežama

Game of Thrones: Stiže novi prequel

Magazin

Game of Thrones: Stiže novi prequel

Upravo je otkriveno kako je HBO naručio prequel o historiji Targaryena, a još uvijek neimenovana serija bazirat će se na ratu između Rhaenyra i Aegona Targaryena, poznatom i pod nazivom “Dance of the Dragons”. Rat se zbiva otprilike 200 godina prije događaja prikazivanih u “Game of Thrones” seriji. Poznato je kako Ryan Condal piše pilot epizodu, dok će se George R.R. Martin naći na čelu izvršnog producenta.

Početkom ove godine Martin je objavio knjigu Fire and Blood, koja govori o historiji kuće Targaryen koja se proteže otprilike 150 godina. U knjizi su detaljno opisani događaji koji bi bili obrađeni u ovoj perspektivnoj seriji i koji su osnova za emisiju. Ipak, usavršavanje pilot scenarija potrajalo je neko vrijeme, a više pisaca je sudjelovalo u tome. Još nema naslova za novu seriju, ali Game of Thrones: Fire and Blood bi se sigurno uklopio.

Podsjećamo, ovo je druga prequel serija koju je HBO naručio. Sudeći prema službenom HBO priopćenju prva prequel serija bavit će se zastrašujućim tajnama povijesti Westerosa pa sve do pravog podrijetla White Walkersa, misterija Istoka pa sve do legendi obitelji Stark. Ono što je sigurno: “to nije priča za koju mislimo da znamo.” poručuju iz HBO-a.

Pisac knjige, George R. R. Martin, istaknuo je kako neće sadržavati nijednog lika iz trenutne serije, već će se umjesto toga usredotočiti na pretke. Radnja će biti smještena u potpuno novoj zemlji, dok će Westeros biti “vrlo različito mjesto” kako je otkrio Entertainment Weeklyu. Također je potvrdio da projekt neće biti spin-off kako je isprva bilo nagoviješteno.

Iako je Martin još ranije istaknuo kako mu je omiljeni naslov “Long Night”, čuo je prijedlog da bi se mogla nazvati “The Longest Night”, varijantu koja mu se također čini dobra ideja.

Glumačka postava je već otkrivena, a prva velika glumačka najava bila je ta da će Naomi Watts dobiti ulogu “karizmatične članice višeg društva s mračnom tajnom” u prvom nastavku, a jedna od većih uloga pripala je i Joshu Whitehouseu. Od ostalih imena uloge su dobili i Miranda Richardson, Naomi Ackie, Denise Gough, Jamie Campbell Bower, Shella Atim, Ivanno Jeremiah, Georgie Henley, Alex Sharp, Toby Regbo…

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Magazin

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH