Pratite nas na društvenim mrežama

Fotoreprodukcija Rembrandtove Noćne straže sa živim statistima

Kultura

Fotoreprodukcija Rembrandtove Noćne straže sa živim statistima

Fotograf Julius Rooymans i modni dizajner Hans Ubbink u suradnji s Canonom do zadnjeg detalja fotografski su reproducirali poznatu sliku nizozemskog umjetnika. U ovoj fotografiji u punoj veličini izvorna slika Noćna straža reproducirana je do zadnjeg detalja s ljudima koji nevjerojatno sliče naslikanim likovima.

Tvrtka Canon Nederland igrala je važnu ulogu u ovom projektu, savjetujući autore kako najbolje otisnuti nova remek-djela na Canonovim uređajima za ispis velikog formata. Sva platna otisnuta su uz pomoć Canonovih uređaja za tisak na veliki format.

Prekrasni portreti, posebni kostimi i oružja iz 17. stoljeća prikazani su do detalja u vrlo visokoj kvaliteti. Završni otisci toliko su oštri da je moguće vidjeti pojedinačne dlake u bradama likova. Nachtwacht360 i njena suprotna perspektiva otisnute su na kompozitnim aluminijskim pločama Dibond, Canonovim uređajem Océ Arizona 480XT. Otisnute su ploče nakon toga izrezane uz preciznost od stotinke milimetra na laserski kontroliranom rezaču kako bi se nevidljivo stopile u završnu sliku dimenzija 420×535 centimetara.

Nachtwacht360 izrađen je u izvornom formatu slike Noćna straža, uključujući strane koje su odrezane godine 1715. Slike, poze, kostimi i rekviziti vidljivi na originalnoj slici kopirani su realistično i autentično, koliko god je to bilo izvedivo. Ljudi na fotografijama odabrani su kroz iscrpan proces prema svojoj sličnosti glavnim likovima s remek-djela iz nizozemskog zlatnog doba.

Oklop, oružje i šljemovi iz sedamnaestog stoljeća posuđeni su od nizozemskih kolekcionara kada god je to bilo moguće. Rekviziti koji više ne postoje ili ih je izumio sam Rembrandt posebno su napravljeni za ovaj projekt, za što su korištene suvremene tehnike, ali i zanatske tehnike iz doba nastanka originalnog djela. Šminka je reproducirana do detalja, na čemu je u sklopu projekta radio vrhunski vizažist Arjen van der Grijn.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Kultura

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH