Pratite nas na društvenim mrežama

Fordova kućica za pse – Spas od zvukova vatrometa i petardi

Lifestyle

Fordova kućica za pse – Spas od zvukova vatrometa i petardi

Atmosfera tokom dočeka Nove godine obiluje bukom od zvukova petardi, vatrometa, raketa i drugih pirotehničkih sredstava, koji satima prije i nakon ponoći odjekuju ulicama gradova. Dok je nekima ovakav način proslave i buke zabavan, za kućne ljubimce predstavlja veliki stres te najčešće provode vrijeme oko dočeka uplašeni i skriveni u nekom uglu doma.

Kako bi psima olakšali ovo vrijeme, ali im općenito pomogli u trenucima velike buke, vatrometa i slično, Ford je dizajnirao kućicu za pse u kojoj će četveronožni ljubimci biti sigurni i zaštićeni od buke – kućica je bazirana na sličnoj tehnologiji za smanjenje buke kakva se koristi u nekim slušalicama te u Fordovom Edge SUV-u.

Fordova kućica za pse opremljena je mikrofonima za detekciju eksplozija i smanjuje buku korištenjem frekvencija za utišavanje ili potpunu eliminaciju zvuka. Dolazi sa specijalnim automatskim vratima koja omogućuju brzi ulazak uplašenih životinja, opremljena je zvučno-izolacijskim pločama od pluta, sistemom protiv vibracija te čak i sistemom za ventilaciju koji pomaže pri stišavanju zvukova.

Iako je trenutno riječ samo o prototipu, s obzirom na to koliko kućni ljubimci (a i njihovi vlasnici) imaju problema prilikom vatrometa i eksplozija (neki vlasnici često preventivno daju svojim kućnim ljubimcima sredstva za smirenje prije novogodišnje noći kako bi im smanjili stres), na Engadetu vjeruju kako bi ovo u budućnosti zaista mogao postati pravi proizvod koji će biti dostupan na tržištu.

Nastavi čitati
Advertisement
Možda vas zanima i ovo...

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Lifestyle

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH