Pratite nas na društvenim mrežama

‘Find Me’ – Nastavak André Acimanovog romana ‘Call Me By Your Name’

Kultura

‘Find Me’ – Nastavak André Acimanovog romana ‘Call Me By Your Name’

Autor André Aciman otkrio je zvaničnu naslovnicu knjige Find Me, dugoočekivani nastavak njegovog hvaljenog romana iz 2007. godine, koji će biti objavljen ove jeseni i rekao da će to biti šansa njegovih čitatelja da “ponovo otkriju Elia i Olivera”.

Filmska adaptacija romana “Call Me By Your Name” u režiji Luce Guadagnina iz 2017. godine dobila je nominaciju za Oskara za najbolji film, a James Ivory je osvojio Oscara za svoj adaptirani scenarij.

Timothée Chalamet je također bio nominovan za Oskara za svoj nastup kao Elio, 17-godišnji student koji se zaljubljuje u 24-godišnjeg stažistu, Olivera (Armie Hammer), tokom ljeta 1983. na italijanskom selu.

Aciman je u decembru potvrdio da piše nastavak, a u martu je otkriven rani sinopsis. U romanu Find Me , Aciman nam pokazuje Eliovog oca Samuela, koji je sada razveden, na putu je od Firence do Rima da posjeti Elia, koji je postao daroviti pijanist. Slučajni susret na vozu sa prelijepom mladom ženom vodi do odnosa koji definitivno mijenja Samuelov život. Elio se uskoro seli u Pariz gdje i on ima posljedičnu aferu, dok je Oliver, sada profesor u sjevernoj Novoj Engleskoj sa sinovima koji su skoro izrasli, te razmišlja o ponovnoj posjeti Evropi.

Aciman je majstor senzibiliteta, intimnih detalja i emocionalnih nijansi koje su supstanca strasti. Find Me nas vraća u čarobni krug jedne od najvećih savremenih romansi i pita se da li prava ljubav ikada umire.

Ali, hoćemo li na velikom ekranu vidjeti nastavak Call Me by Your Name? “Ne vidim svijet gdje se to ne događa”, rekao je Chalamet prošle jeseni. “Mislim da se Andréu dopada nastavak. Znam da Luca to stvarno želi. Znam da smo Armie i ja 1000% za.”

Nastavi čitati

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Kultura

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH