Pratite nas na društvenim mrežama

Film ‘Slatko od Ništa‘ dostupan online na 35 jezika

FILM

Film ‘Slatko od Ništa‘ dostupan online na 35 jezika

Dokumentarni film Borisa Mitića “Slatko od Ništa” (In Praise of Nothing), sa Iggyjem Popom kao naratorom, postao je dostupan za gledanje na internetu, uz prevod na 35 jezika.

Narator filma je Ništa (Iggy Pop), čije putešestvije ilustruju spektakularni “dokumentarni kadrovi Ničega” snimani u 70 zemalja, uz originalnu muziku grupe The Tiger Lillies.

Ništa se, kako prenosi SeeCult, gledaocima sve vrijeme obraća u rimama, što je bio dodatni izazov za prevod, koji je ipak obezbijeđen na 35 jezika, uključujući arapski, kineski, persijski, korejski, hindi, bengalski, esperanto, latinski i srpski.

Film će biti dostupan isključivo preko stranice nothing.exposed.

“Slatko od ništa” je četvrti dokumentarni film Borisa Mitića, čoveka koji potpisuje još i dokumentarce “Pretty Dajana”, “Unmik Titanik” i “Doviđenja, kako ste?” Ovo je film u kome se nižu fascinantni kadrovi svega onoga za šta je 62 snimatelja širom svijeta smatralo da uspjeva uhvatiti ništa a koje prati glas Iggy Popa koji je narator odnosno glas glavnog antiheroja ove priče. Ništa lamentuje nad ovim svijetom i za kratko se hvata u tu zamku u koju upadamo svi a to je želja da bude Neko i da se obračuna sa svime što mu smeta, iako je svjestan da je i jedno i drugo i lijepo i prolazno.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike FILM

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH