Pratite nas na društvenim mrežama

Edo Maajka objavio koncertni spot za pjesmu ‘Put u plus’

MUZIKA

Edo Maajka objavio koncertni spot za pjesmu ‘Put u plus’

Odlična atmosfera s prošlogodišnjeg koncertnog spektakla u Domu sportova povodom izlaska dugoočekivanog albuma Ede Maajke ‘Put u plus’, zabilježena je u spotu naslovne pjesme s albuma. Edo Maajka ovim je albumom potvrdio status vrhunskog tekstopisca, svakom pjesmom priča o godinama koje su prethodile “Putu u plus”, što je i vrlo koncizno opisao izjavom nakon koncerta: „Ubili smo brate, konačno sam se porodio!“

Pjesma ‘Put u plus’ govori o padovima i dizanjima, neodustajanju i nalaženju snage unatoč životnim šamarima koje smo svi nekad iskusili.

„’Put u plus’ je naslovna pjesma s mog aktualnog albuma, s odličnim riffom i porukom. Tu govorim o svojoj dugogodišnjoj mantri, znalo mi se desit loših stvari u životu, pado sam dosta puta i taj pad je uvijek bio za neko veće moje dobro. Mislim da su padovi i loša iskustva tu samo u svrhu plusa, tj. svrha njihovog postojanja je uvijek dobro i plus. U toj školi smo svi svakodnevno. ‘Ja padam samo zato da se sjetim da letim’ jedna je od mojih boljih rima“,kaže Edo.

Do srži iskreni tekstovi, podrška vrhunskih muzičara i gostovanja priznatih imena regionalne scene, ‘Put u plus’ definitivno izdvajaju na domaćem i regionalnom muzičkom tržištu, a Edi daje itekako zasluženo priznanje struke, kolega i naravno, njegove publike.

Koncert u Domu sportova kamerom su zabilježili Vjekoslav Palinić i Hrvoje Baudoin koji je editirao materijale i montirao spot “Put u plus”.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike MUZIKA

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH