Pratite nas na društvenim mrežama

Druga sezona CASTLE ROCK-a sadrži nekoliko veoma poznatih likova Stephena Kinga

SERIJE

Druga sezona CASTLE ROCK-a sadrži nekoliko veoma poznatih likova Stephena Kinga

Huluova serija temeljena na djelima Stephena Kinga, “Castle Rock”, vratit će se u drugoj sezoni s novom pričom i drugim glumcima, kažu autori Sam Shaw i Dustin Thomason. Glavna negativka iz knjige (i filma) “Misery”, Annie Wilkes, pojavljuje se u gradu iz naslova gdje obitelj Merrill ratuje oko zemljišta koje je djelomično u Jerusalem’s Lotu.

Castle Rock nije zasnovan ni na jednom romanu Kinga, već je originalni rad zasnovan na ideji da postoji nešto fundamentalno pogrešno sa titularnim gradom (koji je sadržan u nekoliko Kingovih radova), i to je razlog zašto se tu dešavaju mnoge uznemirujuće i zle stvari.

Wilkesovu će glumiti Lizzy Caplan, a Tim Robbins koji je igrao glavnu ulogu Andy Dufresnea u još jednoj adaptaciji Kinga, The Shawshank Redemption igraće vlasnika bezvrijedne prodavnice  – Reginalda “Pop” Merrill. U ostalim ulogama pojavljuju se i Garrett Hedlund kao John “Ace” Merril, Elsie Fischer kao Anniena kći Joy, te Yusra Warsama kao Dr. Nadia Omar iz ‘Salem’s Lota.

Poznavatelji Kingova djela prepoznat će ‘Salem’s Lot kao vampirski grad iz naslova književnikova drugog romana. Nakon što je u prvoj sezoni glumila Sissy Spacek koja je u Kingovom filmskom univerzumu poznata po naslovnoj ulozi u “Carrie”, u drugoj sezoni se pojavljuje Robbins kojeg smo prije gledali u “Iskupljenju u Shawshanku” koje je također nastalo prema predlošku ovog pisca.

Sa bogatim novim likovima, sezona 2 će, nadamo se, dokazati kao dostojan nastavak na prvu, veoma zanimljivu sezonu.

https://youtu.be/gXsKCQenpt0

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike SERIJE

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH