Pratite nas na društvenim mrežama

DOOM PATROL – “Superheroji koji to nisu”

SERIJE

DOOM PATROL – “Superheroji koji to nisu”

Doom Patrol je druga po redu igrana serija proizvedena i producirana od strane nedavno uvedenog DC streaming service i fokusirana je na tim heroja “koji to nisu”.

Doom Patrol tim se sastoji od Robotmana (glas mu daje glumac Brendan Fraiser (da to je onaj iz Mumije) čija karijera je zadnjih godina u popriličnom padu), Elasti-Girl (glumi je April Bowlby), Negative Man (glumi ga Matt Bomer poznat po ulozi u seriji Suits), Crazy Jane (glumi je Diane Guerrero), Cyborg (glumi ga Joivan Wade), a na čelu grupe je znanstvenik Chief , a glumi ga poznati glumac Timothy Dalton aka James Bond) koji je zaslužan za stvaranje ovog neobičnog supeherojskog tima potpunih “luđaka”.

Kakva bi to bila superherojska serija da nema svog glavnog villana, a po mnogo čemu glavni villan ove serije je ujedno i jedan od najčudnijih likova cjelokupnog DC-evog univerzuma.  Mr. Nobody (negativac koji je to postao nakon neuspjelog eksperimenta na temelju kojeg je njegov izgled u potpunosti izobličen), sam lik u seriji se opisuje da izgleda kao “ljudska rubikova kocka”. U seriji ga tumači poznati komičar Alan Tudyk koji se proslavio u poznatoj seriji Firefly.

Uloga Mr. Nobody je vrlo kompleksna jer osim što je glavni negativac serijala, također je i narator koji nerijetko probija tzv. forth wall (trenutak kada se direktno obraća publici i daje vlastite komentare na određene događaje).

Serija je prepuna komičnih trenutaka u kojima se jasno vidi da nam kreatori serije nastoje što jasnije prikazati koliko su zapravo članovi Doom Patrol-a neozbiljni i koliko se razlikuju od ostalih likova iz, nadasve ozbiljnog i ponekad poprilično mračnog DC univerzuma.

Snažna kemija između likova je ono što čini seriju jedinstvenom i smiješnom te nas nevjerojatnom lakoćom uvuče u poprilično neobičnu priču za jednu superherojsku seriju.

Ostaje nam za vidjeti da li će i preostale epizode biti na razini dosadašnjih epizoda i ukoliko sve bude u redu, vjerujem da svjedočimo nastanku još jedne uspješne višesezonske superherojske serije koja će nas uveseljavati kroz narednih par godina.

Student prava, a u slobodno vrijeme strastveni filmofil.

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike SERIJE

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH