Pratite nas na društvenim mrežama

Donald Trump o pobjedi ‘Parazita’ na Oscarima

Showbiz

Donald Trump o pobjedi ‘Parazita’ na Oscarima

Donald Trump, prvi glumac iz filma ‘Sam u kući 2’ kojem se smiješi predsjednička smjena ne razumije kako je strani film dobio Oscara za najbolji film 2020. godine.

Koliko su loši ovogodišnji Oscari?”, upitao se Donald Trump okrivljujući liberalni Hollywood da mu minira trgovinske pregovore s Južnom Korejom.

“Pobjednik je… film iz Južne Koreje! Koji je ovo vrag? Imamo previše trgovačkih problema s Južnom Korejom i povrh toga, oni im daju nagradu za najbolji film ove godine! Je li to dobro? Stvarno ne znam. Možemo li dobiti natrag “Prohujalo s vihorom”?”, upitao se tako američki predsjednik protiv kojeg je pokrenut proces smjene pred američkim Senatom, te nastavio: “Toliko dobrih filmova ove godine…A pobjednik je iz Južne Koreje! Ja sam mislio da je to nagrada za najbolji strani film.”

Trump se također okomio i na glumca Brada Pitta koji je iskoristio oscarovski govor povodom nagrade za najboljeg sporednog glumca u Trantinovom filmu “Bilo jednom…u Hollywoodu” kako bi se osvrnuo na neuspješno svjedočenje Johna Boltona protiv Trumpa u procesu smjenjivanja tzv. impeachmenta. “Rekli su mi da imam 45 sekundi ovdje, što je 45 sekundi više nego što je Senat dao Johnu Boltonu ovaj tjedan. Možda Quentin snimi film o tome”, rekao je prilikom dodjele Pitt.

Donald Trump je glumca zbog toga nazvao “malim pametnjakovićem”.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Showbiz

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH