Pratite nas na društvenim mrežama

David Lynch će režirati biopic o Robertu Johnsonu

FILM

David Lynch će režirati biopic o Robertu Johnsonu

Alan Greenberg napisao je scenarij baziran na vlastitoj noveli o Robertu Johnsonu.

Očito produktivna faza Lynchovog života, nakon oživljavanja “Twin Peaksa”, memoara “Room To Dream”, glazbenog albuma s Angelom Badalmentijem, dobila je i novi potencijalni nastavak u vidu režiranja biopica o kultnoj figuri bluesa, Robertu Johnsonu. Podsjećamo, Lynch nije dugometražni film režirao od “Inland Empirea”, 2006. godine, a sve spekulacije u posljednjih 12 godina ubrzo su se dekonstruirale tek kao puste želje fanove, uključujući i razgovore s Netflixom.

No, u svom posljednjem tekstu za magazin Vulture, romanopisac Jeff Jackson napisao je da je Lynch trenutačno u predprodukcijskoj fazi skupljanja sredstava za snimanje filma o životu Roberta Johnsona po noveli Alana Greenberga, “Love in Vain: The Life and Legend of Robert Johnson”, objavljenoj 1983. godine.

Inače, roman o kojemu je riječ nije biografija u formalnom značenju riječi, dapače, radi se o polu-bajkovitoj, polu-fikcijskoj priči koja prati život i avanture legendarnog “bluesmana”za kojeg se i za života govorilo da je prodao dušu vragu na jednom raskrižju u malom mjestašcu Rosedale, u državi Mississippi.

Lynch je već godinama veliki obožavatelj Greenbergove interpretacije Johnsonovog života te je u par navrata govorio o tome “kako bi to jednog dana htio režirati”. Pritom je spominjao da bi se “nekoliko stvari trebalo posložiti i dogoditi da do toga zaista i dođe.”

Da li su stvari konačno sjele na svoje mjesto? Scenarij je gotov, predložak postoji, sredstva se prikupljaju.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike FILM

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH