Pratite nas na društvenim mrežama

Cyberpunk 2077 – Novi “Blade Runner” sa Keanu Reevesom

Tech

Cyberpunk 2077 – Novi “Blade Runner” sa Keanu Reevesom

Cyberpunk 2077 je nadolazeća igra u produkciji CD Projecta (u javnosti poznati po legendarnom Witcher serijalu) koja se temelji na “stolnoj” igri iz 1988.godine Cyberpunk 2020.

Microsoft je na konferenciji u okviru E3 2019 sajma predstavio novi trailer za igru Cyberpunk 2077. Trailer otkriva jednog od ključnih likova Cyberpunk-a 2077, Johnny Silverhanda. Legendarnog rockerboya glumi holivudski glumac Keanu Reeves. Pored svog izgleda i glasa, Reeves također obezbjeđuje snimanje pokreta cijelog tijela za lik Johnny Silverhanda.

Reeves je došao na pozornicu kako bi objavio službeni i dugo iščekivani datum izlaska poljske videoigre, a to je 16. travnja 2020. godine, i to za  PC, PlayStation 4 i Xbox One.

Radnja igre je smještena u Night City, California i stavlja nas u ulogu plaćenika V putem kojeg otkivamo distopijsku verziju Kalifornije iz prvog lica (first person mode).

Igra nam također daje potpunu slobodu u prilagođavanju našeg avatara čiji izgled ali i mogućnosti možemo samostalno odabrati i izmijeniti. Naš avatar ima pristup bogatom arsenalu distopijskog oružja čiji spektar se proteže od uobičajnog noža pa sve do high-tech “mrcina”.

Sam igrač ima mogućnost birati na temelju skupljenog XP (experience points) prema kojoj klasi će se opredijeliti a u izbor ima NetRunner, Techie i Solo. Veliki svijet koji Cyberpunk nudi je moguće u potpunosti prešetati ali također i provoziti u zanimljivim distopijskim verzijama automobila koji daju potpuno novi izgled ionako potencijalno nevjernojatnoj igri.

Svaki ljubitelj cyberpunk tematike (Blade Runner, Altered Carbon, Ghost in the Shell, Elysium) ali i ljubitelj kvalitetne priče, akcije i fantastike će uživati u ovoj igri.

Student prava, a u slobodno vrijeme strastveni filmofil.

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Tech

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH