Pratite nas na društvenim mrežama

Child in Blue – Pjesma posvećena djeci s autizmom

Magazin

Child in Blue – Pjesma posvećena djeci s autizmom

Svjetski poznati producenti i muzičari Nirvan Pištoljević i Alex Elena, kreativni dvojac iz Los Angelesa koji čine bend Life in Cold Blood, specijalno su za Udruženje “EDUS- Edukacija za sve” i za svu djecu s autizmom, napisali pjesmu i kreirali video pod nazivom „Child in Blue“.

Video spot pokušava približiti život djevojčice i dječaka iz autističnog spektra uz veoma moćan vizualan pristup. Režiju videa je uradio Alen Petković, višestruki dobitnik Grammy nagrada za svoj rad u filmskoj industriji, dok mix i master potpisuje Steve Baughman.

Crteži koji su korišteni u spotu su kreacije devetogodišnje djevojčice s autizmom, koji su kreativno obrađeni i transformirani u priču koja prati pjesmu o dječaku i djevojčici u plavom.

Pjesma je doživjela svoju svjetsku premijeru 2. aprila 2018. godine, na “Svjetski dan svjesnosti o autizmu” na muzičkim servisima iTunes i Spotify. Svaka kupovina ove pjesme u iznosu od 0.99 US centi, bit će donirana za programe za rad s djecom iz autističnog spektra koje provodi Udruženje EDUS-Edukacija za sve.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Magazin

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH