Pratite nas na društvenim mrežama

Captain Marvel – Thanos, better watch out!

RECENZIJE

Captain Marvel – Thanos, better watch out!

Captain Marvel je dvadestetprvi nastavak Marvelovog filmskog univerzuma koji nam objašnjava origin story jedne od najmoćnijih superheroina stripovskog superherojskog svijeta.

Priča nas uvodi u sukob između ponosnog i nadasve superiornog naroda Kree i njihovih vječnih protivnika Skurll-a (priča se temelji na stripovskoj priči iz Marvela po nazivu Kree-Skrull War napisana 1971. od strane Roy Thomas-a.). Mlada pripadnica Starforce odreda, Vers zajedno sa svojim timom na čelu s Yon- Rogg-om, biva napadnuta u zasjedi od strane terorističke grupe Skrulla te igrom slučaja Vers završava na Zemlji gdje otkriva i svoje pravo porijeklo.

Glumica Brie Larsson (oskarom nagrađena za ulogu u filmu Room iz 2016. godine) briljira u ulozi Vers aka Captain Marvel te je u potpunosti opravdala ulogu prve ekranizirane superheroine Marvelovog filmskog univerzuma.  Uz nju se u filmu pojavljuju  Samuel Jackson (Nick Fury), Clark Gregg (Agent Coulson), Yog-Rogg (Jude Law), Lawson (Annette Bening). Film nam također daje odgovore na pitanja koja se provlače jako dugo vremena kroz serijal (kada se prvi put pojavljuje Tesarekt, po čemu su Avengersi dobili ime, kako je Nick Fury izgubio oko). Dva lika koja se pojavljuju u filmu će biti poznata svim fanovima Marvela a to su Ronan the Accuser i Korath. Poprilično kul cameo ulogu kao i uvijek ima legendarni tvorac serijala, Stan Lee čija važnost za cjelokupni Marvel-ov svijet je posebno obilježena u ovom nastavku.

Film je popraćen i određenom kontroverzom vezanom za glavnu junakinju filma (vezano za njene izjave fanovima). Mnogima se nije svidjela činjenica da bi potpuno novi lik u serijalu mogao biti i najjači superheroj i to prije nego je uopće ekraniziran. Fanovi smatraju da je to nepravda prema originalnim Avengersima posebno jednom Avengeru,  Thoru za kojeg smatraju da je i najjači superheroj MCU-a  (meni osobno nije jasno zašto ne bi ženski superheroj bio i najjači superheroj u MCU). Film je unatoč kontroverzi zaradio 490 milijuna dolara i time postao drugi najprofitabilniji film serijala (odmah iza Avengers Infinty War-a).

Captain Marvel je iznimno bitan nastavak koji prethodi Aveners Endgame-u i direktno nas uvodi u priču koja nas očekuje za nešto više od mjesec ipo dana.

Obavezno ostanite nakon gledanja filma u kinu jer nam i ovaj put Marvel donosi dva zanimljiva post credits-a koji nas uvode u posljednji nastavak Avengers-a ali i treće faze Marvelovog filmskog univerzuma.

Film bih preporučio svakom fanu serijala ali i svim ljubiteljima superheroja i kvalitetnog CGI-a.

Student prava, a u slobodno vrijeme strastveni filmofil.

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike RECENZIJE

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH