Pratite nas na društvenim mrežama

Blank – Priča o životu i smrti

Kultura

Blank – Priča o životu i smrti

Feđa Štukan, bosanskohercegovački glumac, objavio je svoj prvi autobiografski roman Blank. Nakon što je roman objavljen na Amazon Kindle servisu, dostupan je i u printanom izdanju.

Kako je ranije rekao, roman je napisao na nagovor Brad Pitta i Angeline Jolie, a 212 stranica romana ispunjeno je bolnim ispovijestima, detaljima iz života, uspomenama, teškim trenucima i životnoj katarzi koja bi se mogla pretvoriti i u filmsko ostvarenje.

Roman je nastajao sedam godina, a počinje sa snovima jednog dječaka koji je samo želio da postane pilot. Feđa Štukan je u Blanku letio, padao, preživio najmanje 10 krugova pakla prije katarze i novog početka.

Riječ je o potresnoj ispovijesti kojom Štukan progovara o životu i smrti, politici i vjeri, mržnji i ljubavi. Na 170 stranica opisao je detalje svog života i svoj put od snajperiste u specijalnim jedinicama u ratu, beskućnika i heroinskog ovisnika u miru pa sve do reflektora holivudske “A” produkcije.

Među onima koji su pročitali autobiografski roman Feđe Štukana je i slavni glumac Brad Pitt koji ga je opisao kao najšokantniju knjigu koju je u životu pročitao.

Književnik Abdulah Sidran okarakterizirao je Štukanov prvijenac kao povijest „jedne pobjedničke borbe za oslobođenje iz okova ovisnosti, iz lanca predrasuda, političke laži, masovne prevare i društvenog licemjerja“, dok je novinar Aleksandar Trifunović za „Blank“ rekao da se radi o jednoj od najboljih posveta životu ikada napisanih.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Kultura

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH