Pratite nas na društvenim mrežama

Blade Runner uskoro kao anime serija

Magazin

Blade Runner uskoro kao anime serija

Blade Runner Ridleyja Scotta možda je jedna od najzanimljivijih, a svakako najkultnija distopija koju smo imali prilike vidjeti na velikom ekranu. Njegov sequel, Blade Runner 2049, u režiji Denisa Villeneuva dodatno je obogatio lore ove fascinante i mračne imaginacije (ne tako daleke) budućnosti. Nažalost, usprkos kvaliteti radnje, odličnoj glumi, te jednom od najboljih worldbuildinga „BR 2049“ nije dobro prošao na kino blagajnama.

lcon Media, vlasnik Blade Runner franšize, zajedno sa studijom Adult Swim i Crunchyroll pripremaju anime serijal – Black Lotus – koji će popuniti prazninu između dva filma. „BR 2049“ se događa nakon „blackouta“, katastrofalnog događaja koji je deaktivirao nadzorne čipove replikanata, ali i izazvao mini-nuklearnu zimu u nekim područjima poput Las Vegasa. Ljubitelji Blade Runner univerzuma, imali su prilike vidjeti trenutak pred kaos, u kratkoj ali odličnoj anime epizodi Blade Runner Black Out 2022 koju je režirao Cowboy Bebop veteran Shiniciro Watanabe.

Watanabe također surađuje u funkciji kreativnog producenta i na Black Lotus animeu, kao i njegov suradnik s „Blackouta“ Shinji Aramaki (Appleseed). Pridružit će im se još jedan veteran, Kenji Kamiyama (Ghost in the Shell: Stand Alone Complex). Aramaki i Kamiyama će režirati sve epizode prve sezone. Sola Digital Arts, koja je radila animaciju za „Black Out“, zadužena je i za animaciju novog serijala.

Kroz 13 polusatnih epizoda Black Lotus će istražiti svijet iz 2032 godine, deset godina nakon početka pobune replikanata, i katastrofalnog „blackouta“. Potencijal je velik, jer svijet Blade Runnera, iako drugačiji od našeg, dijeli neke zajedničke aspekte, poput problema s migracijama, klasnih sukoba, klimatskih promjena, ugrožavanja okoliša, kao i problema s umjetnom inteligencijom.
Sudeći prema izjavi showrunnera Andrewa Kosove i Brodericka Johnsona, Black Lotus je zamišljen kao dio ambicioznog crossovera između filma, stripa i serije, kojem je cilj bolje istražiti ovaj kompleksan i zanimljiv svijet, njegovu bogatu mitologiju i intrigantne likove.

Očekuje se da će produkcija započeti kad Aramaki i Kamiyama završe režiranje reboota serije Ghost in the Shell: Stand Alone Complex koja je najavljena 2017. godine.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Magazin

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH