Pratite nas na društvenim mrežama

BETTER CALL SAUL

RECENZIJE

BETTER CALL SAUL

Serija Better Call Saul je spinoff prequel kultnog Breaking Bad-a, a radnja serija je usmjerena na uspon i pad nekonvencionalnog odvjetnika Saul Goodman-a (pravog imena Jimmy Mcgill iz originalne serije). Serija se odvija osam godina prije početka Breaking Bad-a i pobliže nam opisuje gotovo sve kultne likove iz originalnog serijala kao i uspon kartela Salamanka koji je obilježio cjelokupni serijal. Serija nam pobliže prikazuje kako je Jimmy Mcgill – sitni krimnalac koji je cijeli svoj život bio u sjeni svog uspješnog brata odvjetnika postao beskurpulozni, kriminalni odvjetnik sumljivog morala koji je u originalnom serijalu stekao kultni status u ulozi neponovljivog Saul Goodman-a.

Drugi lik koji je također u centru pažnje ovog serijala je također miljenik fanova a to je Mike Ehrmantraut.

Oni koji su pratili originalni serijal znaju da se radi o jednoj poprilično kompleksnoj osobi koja je u prijašnjem serijalu bila u ulozi plaćenog ubojice, a također je usko surađivao s Walter White-om. Njegova prošlost koja ga je stvorila čovjekom kojeg smo gledali u Breaking Bed-u nikad nije otkrivena u orignalnom serijalu dok je Better Call Saul u svojim prvim sezonama bio usmjeren ka razjašnjavanju njegove prošlosti i događaja koji su Mike-a kao iskusnog policajca u mirovini pretvorili u plaćenog ubojicu.

Serijal krase također i brojne cameo uloge kultnih likova iz Breaking Bad-a kao što su Gustavo Fring, Tuco Salamanca, rođaci Salamanca, Theo Salamanca a najavljuje se također i pojavljivanje Walter White-a i Jesse Pinkmana kao i policajca Hanka Shredder-a. U seriju su uvedeni i neki potpuno novi likovi čije sudbine za sada još uvijek nisu poznate a to su Nacho Varga, Chuck Mcgill, Kim Wexler i Howard Hamlin.

Serijal je uvelike prihvaćen od strane kako kritike tako i fanova. Serija je obnovljena za petu sezonu te Vince Gilligan, redatelj i kreator Breaking Bad universa najavljuje da će nova sezona kao i sve buduće sezone biti sve mračnije i mračnije atmosfere.

Preporučujem ovu seriju svakom fanu originalnog serijala ali također i svakom ljubitelju kvalitetnog serijskog sadržaja.

Student prava, a u slobodno vrijeme strastveni filmofil.

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike RECENZIJE

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH