Pratite nas na društvenim mrežama

Bend Ischariotzcky objavio dugoočekivani debitantski album RECOVERY

MUZIKA

Bend Ischariotzcky objavio dugoočekivani debitantski album RECOVERY

Nakon izvrsnih nastupnih singlova Perfect Sky i Nothing At All fantastični Ischariotzcky objavljuje dugoočekivani debitantski album Recovery.

Album prvijenac breljanskog benda Ischariotzcky, oformljenog od strane Joška Klarića, nastao je istraživanjem mogućnosti tehnologije / produkcije nakon raspada njegovog matičnog benda Pešes. Gotovo tri godine trajao je proces stvaranja novog muzičkog ukusa, mješajući elektroniku i tradicionalni pristup muzici. Stvorene pjesme zbir su puteva ka ozdravljenju i zato nosi naziv Recovery. Put patosa u međuljudskim odnosima.

Album i otvara pjesma Recovery koja ulazi i blago i čvrsto kao svojevrnsna mantra koja svojim repetativnim svojstvom nastoji ublažiti bol. Što se više ponavlja prestaje biti zanimljiva i gubi na značenju. Slijede pjesme koje govore o želji za nestankom, za kaznom, za opravdanjem. Prelaze na bezbrižnost, maštanju o nekom boljem svijetu, o novim ljubavima, traže makar prividnu sreću. Zaključak je da se u biti ne traži ništa, da bi kao završni dio parabole nastupilo saznanje da je došlo do izlječenja, a to je da se nalazite na početku. Čisti i odmorni spremni krenuti dalje.

Grupu Ischariotzcky osnovana je u Brelima 2015. godine. Nakon izdavanja albuma sa svojim bivšim bendom Pešes, Joško Klarić počinje učiti muzičku produkciju i raditi muziku u svom kućnom studiju. Prve pjesme bile su namjenjene projektu Sound and Vision u saradnji s ilustratoricom Teom Jurišić, ali kako projekt nije nikada dovršen, objavio je pjesmu Gauge kao singl na soundcloudu. U drugoj polovici 2016. godine grupi se pridužuju Jure Brekalo na bubnjevima, Petra Klarić kao dodatni vokal i Jakov Puharić na gitari, što označava početak rada benda. U februaru 2017. Ischariotzcky je odabran među 471 izvođača iz regije da nastupi na Demo Festu u Banjoj Luci, što je ujedno i prvi službeni nastup benda. Nakon objave o svirci, bendu se pridružuju i Petra Šošić (klavijature, vokal), Ivan Srzić (bass) and Borna Augustinović (udaraljke). Njihov drugi nastup bio je na Šakan Festivalu, a kada su počele pripreme za tu svirku Adam Gvozdenović (truba) i Tea Bašković (trombon) pridružuju se kao brass sekcija na dvije pjesme. Krajem 2017. Ischariotzcky ostvarili su predstavili Perfect Sky, njihov prvi službeni singl, nakon kojeg je usljedio Nothing At All te naposlijetku puni album Recovery s ukupno 11 pjesama koji je objavljen danas, 15. novembra.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike MUZIKA

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH