Pratite nas na društvenim mrežama

Ben Stiller režira jednu od novih adaptacija Stephena Kinga

FILM

Ben Stiller režira jednu od novih adaptacija Stephena Kinga

Bezbroj je Kingovih djela adaptirano u film ili seriju: samo u prošloj godini izašli su “Pet Sematary”, “It: Chapter Two”, “In The Tall Grass” i “Doctor Sleep”. Upravo prošle sedmice, najavljena je najnovija adaptacija na temelju “Mr. Harrigan’s Phone”, priče iz zbirke naslovljene “If It Bleeds”. Prava na film otkupio je Netflix, a produkciju potpisuju produkcijska kuća Blumhouse Productions i Ryan Murphy (“American Horror Story”, “Glee”, “Pose”, “Hollywood”). Zbirka se sastoji od četiri prethodno neobjavljene kratke priče, a svjetlo dana ugledala je u aprilu tekuće godine.





U  međuvremenu najavljene su još dvije adaptacije na temelju spomenute zbirke. Ben Stilleru pripala je čast režije, produkcije i glavne zvijezde filma “Rat”, adaptiranom na temelju istoimene priče. Protagonist priče je pisac koji se bori s halucinacijama dok u izoliranoj kolibici pokušava privesti svoj roman kraju.

Adaptaciju eksperimentalne priče “The Life Of Chuck” preuzela je Protozoa, produkcijska kuća Darrena Aronofskoga.

Posljednja priča iz zbirke – “If It Bleeds” – nastavak je na Kingov horror roman “The Outsider”, kojeg je HBO adaptirao u mini-seriju, zbog čega se da zaključiti da će preuzeti i najnoviju kratku priču – mada zasad još ništa nije potvrđeno.

Izvor: muzika.hr

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike FILM

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH