Pratite nas na društvenim mrežama

ALTERED CARBON: Sezona 2

SERIJE

ALTERED CARBON: Sezona 2

Altered Carbon je jedna od najboljih i najskupljih Netflixovih serija ikada produciranih u televizijskoj povijesti (produkcija je iznosila oko 100 milijuna dolara).

Nakon iznimno uspješne televizijske adaptacije bestsellera Altered Carbona, prvog od tri nastavka fenomenalne trilogije britanskog pisca Richard Morgana, bilo je za očekivati da nas očekuje nova sezona koja bi po planu trebala ekranizirati drugu knjigu serijala, Broken Angels.

Radnja serije se odnosi na “palog” ratnika (envoy) Takeshi Kovacsa koji biva “uskrsnut” u novom sleeve-u (tijelu) kako bi saznao tko je ubojica bogataša Richarda Bancrofta. Serijal je prepun termina koji su karakteristični za cyberpunk svijet koji je stvorio Richard Morgan.

Neki od tih termina su: cortical stack (čip koji sadrži sve podatke vezane za pojedinog pojedinca), meths (bogataši koji žive tisućama godina neprestanim mijenjanjem sleevova), grounders (termin za običan puk koji živi u bijedi), reaper (droga koja simulira near death experience), envoy (pobunjenici koji se bore protiv vlasti koju vode methsi).

U novoj sezoni možemo očekivati i mnoge promjene u castingu pa će tako ulogu Takeshi Kovacsa glumiti u novoj sezoni Anthony Mckey (Avengers) a uz njega tu imamo i Simone Missick u ulozi Trepp, Torben Liebrecht u ulozi Colonel Ivana Carrera, James Salto u ulozi Tanaseda Hidekia, i drugi.

Radnja nove sezona još uvijek nije poznata ali kreatori serijala najavljuju velike promjene s obzirom na književni materijal. Također se najavljuje i širenje univerzuma koji po mnogima ima veliki potencijal koji bi mogao iznjedriti brojne sezone ove iznimno napete Sci-Fi sage.

Datum premijere nove sezone još uvijek nije poznat iako postoje glasine koje govore da bi se serija mogla nastaviti početkom 2020. godine.

Seriju preporučam ljubiteljima cyberpunk stila ali i svakom ljubitelju kvalitetne Sci-Fi priče.

Student prava, a u slobodno vrijeme strastveni filmofil.

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike SERIJE

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH