Pratite nas na društvenim mrežama

Aleksi, film hrvatske redateljice Barbare Vekarić

FILM

Aleksi, film hrvatske redateljice Barbare Vekarić

Film “Aleksi”, debitantski film Barbare Vekarić koji se opisuje kao “prvi domaći film namijenjen generaciji milenijalaca” podsjeća na američke indie filmove. Vekarić je okupila jako zanimljiv miks regionalnih glumaca. Glavnu ulogu tumači mlada talentirana Tihana Lazović, a osim nje se pojavljuju etablirani glumci Nataša Janjić, Leon Lučev, Sebastian Cavazza, jugoslavenske legende Neda Arnerić i Aljoša Vučković. Tu je i sjajna mlađa paleta: Goran Marković, Nadia Cvitanović, Anđela Bulum, Romano Nikolić, Tena Pataky, Marin Stević, Manuela Svorcan i Antonio Franić.

Redateljica opisuje svoj prvijenac kao ‘feelgood’ film. “Aleksi nije karakter kakav često viđamo u filmovima, ona je kreativna, buntovna, bistra i senzibilna mlada žena koja iskazuje svoju seksualnost bez pardona. Ona je antijunakinja”, kaže Vekarić o filmu.

Po njezinim riječima, ono što Aleksi prolazi priča je dijela njezine generacije nezadovoljne kada bi trebali preći u ‘ozbiljnu’ fazu života’, suočiti se sa stvarnim svijetom, scenarij je fikcija, situacije su zamišljene, ali su kontekst i vrijeme stvarni.

Film prati Aleksi, mladu umjetnicu koja je, zbog nedostatka posla u struci, primorana vratiti se kući pod krov roditelja u malom selu na Pelješcu. Njezina majka je tjera da radi u porodičnoj vinariji, u nadi da će naslijediti porodičnu tradiciju. Njena najbolja prijateljica Lea, je od otkačene lokalne ljepotice postala majka četiri sina, i život joj je izvan kontrole. Aleksi je u fazi propitivanja identiteta i očajnički želi van male i dosadne sredine.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike FILM

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH