Pratite nas na društvenim mrežama

Alejandro Buendija iz TBF-a objavio novi samostalni singl ‘Mr. Right’

MUZIKA

Alejandro Buendija iz TBF-a objavio novi samostalni singl ‘Mr. Right’

Član popularnog splitskog benda TBF Saša Antić, poznatim pod pseudonimom Alejuandro Buendija, predstavlja svoj novi samostalni singl ‘Mr. Right’.

Riječ je o ljubavnoj baladi koja u mnogo puta opjevani kliše “ona me ne voli više” uvodi neobične aktere. Ljubavna tuga i očaj se na kraju razotkrivaju kao sebičnost što je često i suština muško-ženskih odnosa. Nastala je u suradnji s Kid Va koji je programirao i odsvirao akustičnu gitaru.

Novi singl najavljuje Sašin novi, samostalni album na kojem radi posljednjih nekoliko godina s brojnim muzičkim suradnicima. Za pjesmu se snima i spot u režiji Šime Šituma koji će uskoro biti objavljen! “Mr. Right” je sniman u studiju Bozon te kod muzičara Vanje Purića u Splitu. Alejuandro Buendija je autor muzike, teksta, aranžmana, miksao je pjesmu, a i odsvirao električni klavir, synth, autor je i samplova te muzički producent. Vanja Purić odsvirao je bubanj i akustičnu gitaru, Kristijan Kordaš bas gitaru, Tommy NC el. gitariu, a vokal na refrenu je Klara Mucci. Sve je masterirao Pavao Miholjević.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike MUZIKA

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH