Pratite nas na društvenim mrežama

Grupa Zoster predstavila novi singl “Kuda idu svi ti ljudi”

MUZIKA

Grupa Zoster predstavila novi singl “Kuda idu svi ti ljudi”

Pet godina nakon izlaska albuma Srce uzavrelo grupa Zoster najavljuje novi album pod nazivom Najgori, singlom Kuda idu svi ti ljudi. Muziku i tekst potpisuje frontmen grupe Mario Knezović, a aranžman Adis Sirbubalo i Mario Knezović. Spot je nastao u režiji Miodraga Cicovića i direktora fotografije Vuka Papića.

Zoster je osnovan 2000. na inicijativu Marija Knezovića i Dražana Planinića kao potreba da se nešto kaže. Njima su se nakon godinu pridružili bubnjar Goran Rebac i pjevačica Marijana Pejić, i njih četvero čine okosnicu grupe. Zmajevi, Flomasteri samo su neka od imena koje su mijenjali sa svakim nastupom.

Naziv Zoster nastaje nakon što je Mario prebolovao herpes zoster, a dijagnozu mu je očitovao veliki fan grupe, izvjesni Dr Miško. Herpes zoster je virus koji živi u ljudskom tijelu, a prilikom pada imuniteta, manifestira se na površini kože u vidu osipa, koji se vremenom širi, najčešće po ramenima i oko pasa. Zoster je nastao kao posljedica pada imuniteta društva i kao potreba da se nešto kaže i učini. Zoster smatra da je reggae muzika prikladna za ova trusna područja u kojima je doza agresivnosti čak i u muzici previše.

Grupa stoga prenosi poruke tolerancije, mira, progresivnosti i afirmacije, ljubavi, te ponekad i edukacije. Snimili su 4. studijska albuma.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike MUZIKA

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH