Pratite nas na društvenim mrežama

50. godišnjica Woodstocka ovoga ljeta na originalnoj lokaciji

MUZIKA

50. godišnjica Woodstocka ovoga ljeta na originalnoj lokaciji

Woodstock 50th Anniversary Festival odvijat će se ovog ljeta, na istoj lokaciji kao i prije 50 godina, na farmi mlijeka u Bethelu, u državi New York. Podsjećamo, originalni Woodstock održavao se od 15. do 18. augusta 1969. godine, a na festivalu su, između brojnih ostalih seminalnih imena u pop kulturi 20. stoljeća, nastupali i Jimi Hendrix, The Who, Janis Joplin, Grateful Dead, Sly and the Family Stone..

Gradić Bethel za sljedeće je ljeto pripremio proslavu jubilarne 50. godišnjice festivala koji je, u muzičkom smislu, obilježio čitavu baby boom generaciju. Festival je predviđen za datume od 16. do 18. augusta, a izvođači tek trebaju biti najavljeni.

“Tri dana nezaboravnog iskustva isporučiti će set istaknutih i nadolazećih umjetnika i muzičara iz različite plejade žanrova i iz različitih desetljeća te vrhunske TED natupe vodećih svjetskih futurista i retro-tech eksperata”, stoji u priopćenju Bethel Woodsa. “Prije 50 godina ljudi su se u Bethelu okupili kako bi mirno, preko muzike, mijenjali svijet. Kao čuvari ovog historijskog mjesta, ostajemo vjerni i predani očuvanju njegova bogatog duha, težimo inspirirati i educirati nadolazeće generacije kako bi na isti način i jednako pozitivno sudjelovali u mijenjanju svijeta, kroz muziku, kulturu i zajedništvo”.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike MUZIKA

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH