Pratite nas na društvenim mrežama

5 fantastičnih stvari o Jokeru Heatha Ledgera koje niste znali

FILM

5 fantastičnih stvari o Jokeru Heatha Ledgera koje niste znali

1. Postojalo je nekoliko ‘čišćih’ verzija Jokerova lica prije no što su našli pravi, grubi izgled

Caglion je počeo ‘bojati’ Jokerovo lice na vrlo čisti, uredan način te je zajedno s Ledgerom radio brojne skice kako bi krajnji rezultat trebao izgledati. No, što su više isprobavali, to im je bilo jasnije da Jokerova šminka ne bi trebala izgledati kao da ju je napravio profesionalni make up umjetnik. ‘Trebao je izgledati kao netko tko spava u make upu tjedan dana’, rekao je holivudski make up umjetnik John Caglione.

Što su njih dvoje više ‘poružnivali’ šminku, to im se više sviđala. Na kraju su se odlučili za potpuno prljavi, grubi, realističan izgled zbog kojeg je Caglion zaradio nominaciju za Oscara.

2. Dizajn Jokerova lica baziran je na slikama Francisa Bacona

Režiser Christopher Nolan oduvijek je bio veliki obožavatelj djela Francisa Bacona. Jednog dana, priča Caglion, Nolan je u studio donio knjigu sa slikama poznatog irskog slikara, Francisa Bacona.

Knjiga puna iskrivljenih lica na crnoj pozadini bila je ‘njihova Bibilija’ za vrijeme stvaranja izgleda Jokerova lica.

3. Ledger bi se po filmskom setu vozikao na skateboardu u Jokerovom kostimu

Prikolica za šminku nalazila se na malom brdašcu iznad filmskog seta, pa bi se Heath svakoga jutra spustio na skateu do seta i vozikao se uokolo na njemu, odjeven u kostim Jokera.

Kada nije snimao, Heath bi bio ono što je, opušteni zafrkant. U pauzama bi se vozio na skateu, zezao sa svima i pušio cigarete.

‘Ne samo da je bio opušten, nego je opuštao i ljude oko sebe. To samo veliki glumci rade. Onda se opustiš i radiš najbolje što možeš’, rekao je Caglione.

4. Na početku i kraju svakoga dana, Ledger bi grlio sve oko sebe

Heath bi gotovo svaki dan grlio cijelu filmsku ekipu koja je bila kraj njega na početku i na kraju njegovog radnog dana.

‘Došao bi i izgrlio nas ujutro. Uvijek je bio super raspoložen. Nikada se nije otresao na nikoga, nikada nije bio bezobrazan prema nekome. Jednostavno nije bio u liku Jokera’, otkrio je make up umjetnik.

5. Sa sobom je uvijek nosio Jokerov dnevnik kako bi se mogao ubaciti u lik

Heath je prije i za vrijeme snimanja Batmana vodio ‘Jokerov dnevnik’ u kojem bi lijepio članke strašnih događaja, zlokobne crteže i razne jezive stvari koji bi mu pomogle da se uživi u ulogu.

Ledger bi svakoga dana sa sobom nosio taj dnevnik te bi ga katkad otvorio kako bi ‘našao to posebno mjesto u svojoj glavi’.

Ledger je na kraju snimanja, navodno, u dnevnik upisao ‘BYE, BYE’.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike FILM

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH